Online vergaderen en onderwijzen van thuis: hoe doe je dat het best?

Bron: VRT #Coronavirus #covid19be Online vergaderingen, online workshops en online lessen: ze zullen de komende dagen en weken een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse routine worden. Door de coronacrisis worden bedrijven, scholen en universiteiten gedwongen om te zoeken naar technologische oplossingen. Maar hoe organiseren we deze online meetings het best, zonder te vervallen in kakofonie of chaos? We zetten enkele aanbevelingen… Read More »

Picanol plat door cyberaanval

De Ieperse weefgetouwenmaker Picanol ligt grotendeels plat door een aanval op de IT-systemen. Het is nog niet duidelijk vanwaar die komt en hoe groot de impact is. ‘We hebben zondagnacht van onze Chinese productievestiging de melding van een cyberaanval gekregen waardoor een aantal servers onbereikbaar zijn. Maandagmorgen bleek dat ook het geval in ons hoofdkwartier in Ieper’, zegt… Read More »

‘Het is wachten op de eerste cyberaanval die ons een week zonder stroom zet’ | De Tijd

2019 was misschien niet het jaar van dé grote cyberaanval, maar die ogenschijnlijke rust is bedrieglijk. We vroegen aan enkele security-experts waarvan zij wakker liggen. ‘Het is een raar jaar geweest met veeleer de bevestiging van bestaande trends dan opmerkelijke hoogtepunten’, zegt Eddy Willems van het beveiligingsbedrijf G-Data. Maar aan incidenten was er geen gebrek, en onder de… Read More »

Let op: valse berichten over pakjes!

BPost:Opgelet: phishing via sms en email Er circuleren valse sms en email-berichten, zogezegd uitgaande van bpost, met de boodschap dat een pakje niet kon geleverd worden, dat de ontvanger een prijs gewonnen heeft of dat er een cadeaupakket klaarligt. Deze berichten komen niet van bpost, reageer er dus niet op en deel je persoonlijke gegevens niet. Stuur verdachte… Read More »

Kinderen verstandig op het web

Om er het beste van te maken op het internet, moeten kinderen slimme keuzes maken. Cyber Helden motiveert jonge kinderen om veilig en verstandig op het web te surfen. Zo kunnen ze op een zelfverzekerde manier de online wereld ontdekken. https://www.cybersimpel.be/nl/cyberhelden?utm_source=N5295.130910.TWITTER.COM&utm_medium=social&utm_campaign=Cybersimple&utm_content=TIP1&dclid=CPv39ZrQkt8CFZnydwodoWwPvg

België voert onderzoek naar Chinese Huawei

Nadat de VS, Australië en Nieuw-Zeeland Huawei gebannen hebben, neemt ook België de Chinese telecomleverancier onder de loep. Originele bron: https://www.tijd.be/ondernemen/technologie/belgie-voert-onderzoek-naar-chinese-huawei/10076671.html Het Centrum voor Cybersecurity (CCB), dat onder eerste minister Charles Michel (MR) valt, gaat na of de overheid Huawei van onze markt moet weren. Het bedrijf is de netwerkleverancier van de operatoren Proximus en Orange Belgium. Andere… Read More »

Office 2019

Een nieuwe versie van Office staat voor de deur! Zoals vaak zijn de meeste details terug te vinden op de officiële website van Microsoft:https://support.office.com/en-us/article/what-s-new-in-office-2019-5077cbbe-0d94-44cc-b30e-654e37629b0c In Office 2019, you’ll find new inking tools, data types, functions, translation and editing tools, motion graphics, ease-of-use features, and so much more! Check out what’s available to you today. Windows Desktop Mac Add… Read More »

Windows 10 oktober 2018 update

Nieuw in de oktober 2018 update is o.a.: Tijdlijn Focus Assist Nearby Sharing https://www.microsoft.com/nl-be/windows/features Het zal je niet verbazen dat de meeste details te lezen zijn in het Engels: Find out what’s new in Windows and Office in October

Wachtwoord beheer

Het is echt tijd om het serieus te gaan nemen…: hier het originele artikel With 1.4 Billion Stolen Log-Ins on the Dark Web, it’s Time to Take Password Management Seriously Last week you may have seen some worrying news: researchers probing the darkest corners of the underground web found a secret trove containing 1.4 billion breached usernames and… Read More »

Sonos en Bose…ook dat nog…

Hackers Can Rickroll Thousands of Sonos and Bose Speakers Over the Internet… klik voor de originele link. Perhaps you’ve been hearing strange sounds in your home—ghostly creaks and moans, random Rick Astley tunes, Alexa commands issued in someone else’s voice. If so, you haven’t necessarily lost your mind. Instead, if you own one of a few models of… Read More »