#Combell versterkt positie op Belgische hostingmarkt met overname #Nucleus

By | 9 jan 2019
Delen

Bron: Techzine (link onderaan artikel)

De Belgische hostingspecialist Combell neemt zijn sectorgenoot Nucleus over. De activiteiten van Nucleus worden onder Combell verder uitgebouwd en de merknaam zal in 2019 verdwijnen.

Combell timmert de laatste jaren aan een Europees groeitraject. Het versterkte in 2018 zijn positie op de Scandinavische hostingmarkt via enkele overnames en nam op het einde van het jaar ook nog het Zwitserse Switchplus over. Ook in eigen land, waar Combell afgetekend marktleider is, wil de groep zich nog beter positioneren.

“De concurrentie in het hostingsegment is nog altijd zeer groot. Veel andere partijen, zoals telecomoperatoren en ICT-dienstverleners bieden hosting aan”, zegt Dhaenens in een reactie aan Trends.

In die strategie is de overname van Nucleus, een van de laatste grote onafhankelijke spelers op de Belgische hostingmarkt, een logische zet. Nucleus is een nichespeler die zich met name richt op maatoplossingen voor kmo’s. Dat sluit volgens Dhaenens mooi aan bij de rest van het Combell-portfolio.

Antwerpse hub

De merknaam Nucleus verdwijnt, maar het kantoor in Antwerpen wordt wel behouden. Dhaenens ziet de mogelijkheid om via de overname te investeren in een Antwerpse hub binnen Combell. “Dat moet het gemakkelijker maken voor de collega’s die vanuit die regio nu naar ons kantoor in Gent moesten pendelen en om gemakkelijker talent te rekruteren in Antwerpen en Limburg.”

Nucleus telt 35 werknemers, die Combell graag ziet komen. “We wilden Nucleus graag overnemen vanwege hun goede reputatie en business, maar er was nog een andere factor. Om marktleider te blijven moeten we ook genoeg goede mensen blijven vinden. Er zit veel talent bij Nucleus”, besluit Dhaenens.

Financiële details rond de overname werden niet bekendgemaakt.

Bron: