Picanol plat door cyberaanval

By | 13 jan 2020
Delen

De Ieperse weefgetouwenmaker Picanol ligt grotendeels plat door een aanval op de IT-systemen. Het is nog niet duidelijk vanwaar die komt en hoe groot de impact is.

‘We hebben zondagnacht van onze Chinese productievestiging de melding van een cyberaanval gekregen waardoor een aantal servers onbereikbaar zijn. Maandagmorgen bleek dat ook het geval in ons hoofdkwartier in Ieper’, zegt woordvoerder Frederic Dryhoel, die daarmee een bericht van de regionale zender Focus-WTV bevestigt.

Aan VRT NWS zegt Picanol PIC-2,15% dat het om ransomware gaat, dat is software die de systemen blokkeert en die pas vrijgeeft na de betaling van losgeld. 

‘Al onze IT-systemen zijn voorlopig niet beschikbaar. Een deel van de productie ligt stil en ook onze bedienden kunnen niet aan het werk’, aldus Dryhoel. Bij Picanol in Ieper werken ongeveer 1.500 mensen.

Het bedrijf weet nog niet hoelang het euvel zal duren. Ook de aard en de herkomst van de aanval worden verder onderzocht. Picanol hoopt maandagnamiddag een update te kunnen geven over de schade.

Origineel bericht:
https://www.tijd.be/ondernemen/ict/ieperse-weefgetouwenreus-picanol-plat-door-cyberaanval/10198228.html